Monday, March 3, 2014

KEJOHANAN CATUR MAJLIS SUKAN SEKOLAH PAHANG 2014

Majlis Sukan Sekolah Daerah Rompin telah mengelolalakn Kejohanan Catur Majlis Sukan Sekolah Pahang 2014 pada 17-19 Februari 2014 yang telah berlangsung di Rompin, Pahang. Pihak sekolah telah menghantar wakil bagi Kategori Bawah 12 Tahun Lelaki / Perempuan. Berikut adalah serba sedikit rentetan bagi pemilihan peserta pertandingan.

Pertandingan Catur bagi Peringkat Kelompok Peramu telah berlangsung pada 4hb Februari 2014, dimana pihak sekolah telah menghantar wakil seramai 12 orang. 


LELAKI 12
Ahmed Al-Ameer
Johan
Ahmad Shahrul Shauqi
Naib Johan
Muhammad Fathullah
Ke-4
Muhammad Alif Haikal
Ke-10
Iqbal Shauqi
Ke-11
Azfar Hazim
Ke – 16/30
PEREMPUAN  12
Najwa Sakinah
Johan
Nur Alyaa Zaheeda
Naib Johan
Maisarah
Ke-3
Nurhanis Afifah
Ke-4
Nur Fasya Qistina
Ke-6
Syarah Syakirin
Ke -7
 

Pada Peringkat Kelompok Peramu, wakil sekolah yang terpilih untuk mewakili Kelompok Peramu bagi peringkat Daerah Pekan adalah seramai 8 orang. Bagi kedudukan 6 teratas layak mewakili Kelompok Peramu ke Peringkat Daerah.


Pada 6hb Februari 2014, telah berlangsung Pertandingan Catur Peringkat Daerah Pekan yang telah berlangsung di SMK Chini. Berikut adalah kedudukan wakil sekolah di pertandingan tersebut.

LELAKI 12
Ahmed Al-Ameer
Ke -7
Ahmad Shahrul Shauqi
Johan
Muhammad Fathullah
Ke – 19 /34
PEREMPUAN  12
Najwa Sakinah
Ke-3
Nur Alyaa Zaheeda
Ke-4
Maisarah
Johan
Nurhanis Afifah
Naib Johan
Nur Fasya Qistina
Ke-11


Bagi Peringkat Daerah, hanya 4 terbaik terpilih untuk mewakili daerah ke Peringkat Negeri. Satu latihan pusat telah diadakan bagi peserta yang layak mewakili daerah Pekan ke Peringkat Negeri. Latihan tersebut telah diadakan di SMK Ahmad, Pekan pada 13-14 Februari 2014 yang lalu.

Kejohanan Catur Majlis Sukan Sekolah Pahang 2014 telah berlangsung pada 17-19 Februari 2014 di Rompin, Pahang. Berikut adalah wakil sekolah yang layak ke Peringkat Negeri.


LELAKI 12
Ahmad Shahrul Shauqi bt Ahmad Shohaimi

Ke-20/44

PEREMPUAN  12
Najwa Sakinah bt Mohd Shaikhuddin
Ke-7
Nur Alyaa Zaheeda bt Kamaruzaman
Ke-11
Maisarah bt Zainuddin
Ke-28/44
Nurhanis Afifah bt Za’ba
Ke-12


Hanya 6 kedudukan terbaik layak terpilih mewakili negeri ke peringkat kebangsaan. Dukacita dimaklumkan bahawa wakil sekolah kurang bernasib baik. Apapun, tahniah dan sekalung penghargaan diucapkan kepada guru yang bertanggungjawab memimpin dan mengajar mereka sehingga layak ke peringkat negeri, En Wan Khairul Aswadi.Tiada apa yang lebih menggembirakan hati selain melihat kejayaan pelajar hingga ke peringkat negeri. SYABAS dan TAHNIAH diucapkan kepada kepada pelajar dan guru yang terlibat.

No comments:

Post a Comment